Over Daniëlle Willems

Ik ben Daniëlle Willems en al meer dan 10 jaar praktiseer ik acupunctuur en (iets minder lang) ook hypnose om vrouwen te begeleiden met hun vragen of klachten. In eerste instantie vooral gericht op kinderwens, zwangerschapsklachten en menopauze. En nog steeds is dat mijn primaire doelgroep.

Maar naarmate ik langer praktiseer komen er steeds meer vrouwen met een zwaarder psycho-emotioneel verleden: jeugdtrauma, dissociaties, ptss, depressie, verdriet, boosheid of angstervaringen, opeens ontstane lichamelijke klachten na een zwaardere emotionele periode.

Ben je uitbehandeld in het Westers medische circuit, of zit je er middenin. In beide processen kan acupunctuur en hypnose een goede bijdrage leveren zodat je weer beter in je element komt te zitten. 

Seksueel lichamelijk en pyschisch misbruik

Ik behandel geregeld vrouwen met een verleden met een seksueel, lichamelijk of een psychisch misbruik verleden. Heb je ook een misbruik verleden, dan is er grote kans dat je tegelijk ook hoogsensitief bent. Het transformeren van je verleden kan je naar een hoger sensitief niveau brengen, maar wel meer geankerd. De delen van jezelf die weggevlucht zijn tijdens het misbruik kunnen weer integreren, waardoor je je weer heel kunt gaan voelen.

Wat goed is om te weten, is dat ik emoties niet schuw en ook nare verhalen mogen, maar hoeven niet, verteld te worden in mijn praktijk. Wel leid ik je rustig en zacht naar je donkere pijnplekken en ga samen met jou je e overlevingsstrategieen erkennen, je pijn erkennen en doorvoelen en er vervolgens  zelf ruimte en uiteindelijk weer licht en liefde creëren.

Overlevingsstrategie begrijpen en veranderen

Samen kijken naar het ontstaan van je klacht en naar de overlevingsstrategie die je lichaam en geest gekozen heeft in het verleden en wat je nu in de weg zit: dat begrijpen en er niet tegen hoeven vechten. En tegelijk je lichaam en geest balanceren, waardoor je basis weer meer geborgen wordt, je weer durft te voelen, je meer eigenwaarde gaat ervaren en je hart en dromen weer mogen volgen en helderder het leven weer kunt zien en ervaren. Dat is wat ik zie gebeuren met mijn cliënten en wat ik hen ook enorm gun. Plezier in je leven ervaren, een deel van het leed verminderen, weer lichter en weer compleet voelen.

Ook psycholoog, psychotherapeut of psychiater

Een reguliere behandeling bij een psycholoog, psychotherapeut of psychiater kan prima naast mijn behandeling plaatsvinden. Ik ben zelf zeer hoogsensitief. Ik ben hoogbegaafd en autodidact, al heb ik wel een acupunctuuropleiding gedaan, het meest leer ik door zelf uit te zoeken, de puzzel van een mens te begrijpen. Mijn achtergrond is Culturele Antropologie en ik kijk daardoor meer vanuit betekenisgeving van je lichaam, geest en ziel waardoor je je voelt zoals je je voelt. En gebruik niet-Westerse inzichten en de Chinese Geneeskunde om je lichaam, geest en ziel te helen. Die andere kijk, daar neem ik je graag in mee, zodat je met delen van jezelf die je minder goed kent op een andere wijze contact kunt maken en ze op een ander niveau begrijpen. In combinatie met acupunctuur en hypnose kan je je weer in balans, geborgen en veilig gaan ervaren in je eigen lichaam. Hieronder vind je een overzicht van de opleidingen die ik gedaan heb.

C.V.

Hypnotherapie HypnoVision

Klassieke acupunctuur Qing Bai

Communicatieadviseur Van der Hilst

Master Culturele Antropologie Radboud Universiteit Nijmegen

Bijscholing acupunctuur

5 element acupuncture – Tuvia Scott

Uncovering the natural beauty of the face by Nicolas Bergen

Acupunctuur bij zwangerschap en bevallen

Gynaecologiereeks bij Qing Bai

Fertility symposium 2x TCM Rothenburg

Nourishing life s view of infertility Robin Ann

GESTATION AND PREGNANCY ELISABETH ROCHAT DE LA VALLEE

TAO OF LOVE AND SEXUALITY

OBSTETRIC ACUPUNCTURE DEBRA BETTS

EFFECTIVE HERBAL COMBINATIONS F. GYNECOLOGY ROBIN ANN SARASWATI MARKUS

ADVANCED JING FANG GYNECOLOGY JIE LI

FEMALE ABDOMINAL MASSES TREVOR WING

PREGNANCY DISORDERS TREVOR WING