Cursus

Cursus acupressuur tijdens de bevalling
voor pijnbestrijding

Natuurlijk is het fijn wanneer je je partner tijdens de bevalling goed kunt bijstaan. Het indrukken van acupunctuurpunten kan daarbij helpen. Er zijn punten om de weeën goed op gang te krijgen, de ontsluiting te stimuleren, te ontspannen en om de pijn te verlichten. Voor aanstaande vaders en moeders geef ik daarom een cursus  ‘Shiatsu tijdens de bevalling’. Het is geen massage, maar stevig indrukken van een aantal punten.  Deze duurt 1 uur en de kosten zijn €60,- .  In principe volg je de cursus met zijn tweeën.  Bij voorbereiding op de bevalling middels acupunctuur, krijg je deze workshop gratis en gelijktijdig met een behandeling.

Verloskundigepraktijk De Witte (Utrecht Zuilen), verloskundigepraktijk Haarlemmermeer, holistisch verloskundige Lisa Harmsen en Ingrid de Wit hebben deze acupressuurworkshop gevolgd.

Cursus HypnoBirthing met partner
Naast mijn acupunctuurpraktijk geef ik ook HypnoBirthingcursus bij verloskundigenpraktijk De Witte. Je leert dan zelfhypnosetechnieken, zodat je tijdens de bevalling geen of weinig pijn kan gaan ervaren. Jammer genoeg raken veel vrouwen door angst en (soms onnodige) interventies tijdens de bevalling af van hun natuurlijke bevalstaat, waardoor pijnstillende hormonen onderdrukt worden.

In deze cursus leren jij en je partner hoe een bevalling in zijn werk gaat, hoe je heel gemakkelijk in en uit een diepe ontspanning gaat en blijft zolang je dat wilt, een bevalplan maken, te vertrouwen op het geboortelichaam en welke keuzen je kunt maken tijdens jullie geboorte van jullie kindje.