Onvruchtbaar en kinderwens

Bij vruchtbaarheid speelt je hormoonhuishouding een grote rol. Je menstruatiecyclus is een afspiegeling van de manier waarop je hormonen in je lichaam werken. Daarom is het verloop van je cyclus een belangrijke informatiebron. 

  • Acupunctuur en kruiden kunnen je vruchtbaarheid verbeteren door:
  • Een postieve invloed op je cyclus (duur, PMS, bloedverlies, eisprong)
  • Reguleren van de hormoonhuishouding door stress te verminderen
  • Verbeteren functies van eierstokken, follikels en de kwaliteit hiervan
  • Stimuleren bloedcirculatie in de buik
  • Verminderen pijn door stress reductie bij puncties
  • Versterken van het immuunsysteem.
  • Verminderen van baarmoedercontracties na terugplaatsing
  • Verbeteren verdikking en doorbloeding van baarmoederslijmvlies

De behandeling wordt op jouw cyclus  afgestemd. Met acupunctuur wordt de gezondheid van je hele lichaam verbeterd, waardoor de kans op zwangerschap vergroot wordt en de kans op een miskraam verkleind wordt. Daarnaast maak ik gebruik van diepe ontspanningsoefeningen en visualisatie. Verdiet, boosheid en pijn, teveel hooi op je vork nemen zijn vaak aanwezig en we gaan na in hoeverre je die mag gaan loslaten  en daarmee ruimte creëren voor nieuwe, scheppende energie.
 
Hou je een temperatuurcurve bij? Neem deze dan mee naar het consult. 

Investering en wederzijdse verwachtingen

Natuurlijk komt het weleens voor dat vrouwen in mijn praktijk al na een paar behandelingen zwanger zijn, maar meestal heeft het meer tijd nodig. Hou rekening met minimaal een half jaar (min. 2x per maand) behandelen en kosten van kruiden (circa 40 euro p. maand) en jouw bereidheid om lifestyleveranderingen door te voeren, afhankelijk van het onderliggend probleem.

IVF, ICSI, IUI en acupunctuur en kruiden

Acupunctuur en kruiden kunnen ook de kansen op een zwangerschap met IVF, ICSI, IUI vergroten. Hou er rekening mee dat je tijdens de procedure wekelijks een behandeling krijgt.  Ik behandel minimaal 4 maanden vóór een IVF, ICSI of IUI-traject.  Dit omdat de kwaliteit van de eicellen kan verbeteren én onderliggende problematieken aangepakt kunnen worden, zodat de slagingskans veel groter is.
Heb je een goede menstruatiecyclus en temperatuurcurve, dan behandel ik ook enkel tijdens het medische traject. Ligt het aan je partner, dan wil ik graag je partner minimaal 4 maanden vóór het traject zien en behandelen. 
Bij IVF/ICSI krijg je ook een behandeling vlak voor en na de terugplaatsing

Zwanger! En nu?

Yes! Je bent zwanger. De eerste 12 weken zijn heel spannend, vooral als je al lang hierop hebt moeten wachten. De kans dat het mis kan gaan is, jammer genoeg, ook hoger dan wanneer iemand gemakkelijk zwanger raakt. Om ervoor te zorgen dat je zwangerschap zo goed mogelijk gaat kan je je wekelijks laten behandelen in combinatie met het nemen van speciale kruiden die hiervoor bedoeld zijn.   

Zaadkwaliteit

30% van onvervulde kinderwens komt doordat de zaadkwaliteit van de partner niet optimaal is. De kwaliteit is met kruiden en acupunctuur zeker te verbeteren. Je partner kan hiervoor ook in mijn praktijk terecht. Het duurt (meestal) minimaal 4 maanden (met wekelijkse acupunctuursessies en kruiden) voordat er verbetering kan optreden.  Gaan jullie een medisch traject in, ook dan wil ik graag je partner minimaal 4 maanden ervoor zien en behandelen.